top of page

wo 07 okt

|

Kerkgracht

Beiaardconcert door Mathieu Polak

Voorafgaand aan het concert van Trio Muzinder met Sefardische muziek in de kerk van Goede Rede in Almere Haven zal niemand minder dan Mathieu Polak een toepasselijk concert spelen op de beiaard van Goede Rede.

Registration is Closed
See other events
Beiaardconcert door Mathieu Polak
Beiaardconcert door Mathieu Polak

Time & Location

07 okt 2020, 19:15

Kerkgracht, Kerkgracht, 1354 Almere, Netherlands

About the event

Op woensdag 7 oktober 2020, aanvang 20.00 uur zullen leden van het muziekcollectief Muzinder een programma genaamd Ecos de Sefarad ten gehore brengen in Goede Rede Almere Haven. Sefarad is in het Jodendom de naam voor Spanje en Portugal. De taal van de Sefardische Joden is Ladino, een aan het Spaans verwante taal waarin veel Hebreeuwse woorden opgenomen zijn. Voorafgaande aan dit concert speelt Mathieu Daniël Polak van 19.15 tot 19.55 op het carillon van de Goede Rede Toren in Almere Haven een toepasselijk concert. 

Mathieu Daniël Polak is naast beiaardier ook componist, Voor zijn bundel ‘Chag Chameach’ met Hebreeuwse carillonmuziek won hij de Visser-Neerlandiaprijs in 2019. Voor dit carillonconcert komen arrangementen voorbij met bekende muziek uit de films Schindler’s List en La Vita e Bella. Het arrangement van Schindler’s List is een compilatie van drie bewerkingen van de beiaardiers Moshe Lewkowitz, Christiaan Winter en Mathieu Daniël Polak. Het werk werd voor het eerst uitgevoerd tijdens de 4 Mei Herdenking in Amersfoort waarbij ook leden van het Jeugdorkest o.l.v. Rolf Buijs meespeelden. 

Het tweede deel van het carillonconcert bestaat uit stukken uit de muziekbundel Chag Sameach (Hebr. Fijne Feestdag). Muziek van feesten als Rosh ha Shana (het Joodse Nieuwjaar), Jom Kipoer (Grote Verzoendag), Chanoeka (Inwijding van de Tempel) en Pesach (Uittocht uit Egypte) zullen op het carillon tot klinken gebracht worden. 

Speciaal voor het concert in Almere heeft Mathieu Daniël Polak het programmaonderdeel Sefardische Finale (het laatste deel van het concert) toegevoegd. 

Share this event

Event Info: Events
bottom of page