top of page
Search
  • Writer's pictureStichtingCarillonsAlmere

7 oktober 2020 19.15 Beiaard Concert Almere Haven door Mathieu Polak

Voorafgaand op het concert van muziekcollectief Muzinder in Goede Rede op woensdag 7 oktober 2020 zal Mathieu Polak een beiaardoncert geven op de beiaard van Goede Rede.


Om 20.00 zullen leden van het muziekcollectief Muzinder een programma genaamd Ecos de Sefarad ten gehore brengen. Sefarad is in het Jodendom de naam voor Spanje en Portugal. De taal van de Sefardische Joden is Ladino, een aan het Spaans verwante taal waarin veel Hebreeuwse woorden opgenomen zijn. Hiervoor speelt Mathieu Daniël Polak van 19.15 tot 19.55 op het carillon van de Goede Rede Toren in Almere Haven een toepasselijk concert. 


Mathieu Daniël Polak is naast beiaardier ook componist, Voor zijn bundel ‘Chag Chameach’ met Hebreeuwse carillonmuziek won hij de Visser-Neerlandiaprijs in 2019. Voor dit carillonconcert komen arrangementen voorbij met bekende muziek uit de films Schindler’s List en La Vita e Bella. Het arrangement van Schindler’s List is een compilatie van drie bewerkingen van de beiaardiers Moshe Lewkowitz, Christiaan Winter en Mathieu Daniël Polak. Het werk werd voor het eerst uitgevoerd tijdens de 4 Mei Herdenking in Amersfoort waarbij ook leden van het Jeugdorkest o.l.v. Rolf Buijs meespeelden. 


Het tweede deel van het carillonconcert bestaat uit stukken uit de muziekbundel Chag Sameach (Hebr. Fijne Feestdag). Muziek van feesten als Rosh ha Shana (het Joodse Nieuwjaar), Jom Kipoer (Grote Verzoendag), Chanoeka (Inwijding van de Tempel) en Pesach (Uittocht uit Egypte) zullen op het carillon tot klinken gebracht worden. 


Speciaal voor het concert in Almere heeft Mathieu Daniël Polak het programmaonderdeel Sefardische Finale (het laatste deel van het concert) toegevoegd. 


25 views0 comments

Recent Posts

See All

Beiaardklanken op de Floriade?

Van 14 april tot en met 9 oktober van dit jaar vindt in Almere de Floriade plaats. Stichting Carillons Almere wil graag in samenwerking met de twee stadsbeiaardiers van Almere de beiaardkunst zichtbaa

Σχόλια


Post: Blog2_Post
bottom of page